Gå till innehåll

Välkommen till Målaren!

Gården

Brf Målarens fastighet ligger i Sala backe öster om stadskärnan i Uppsala. Till centrum tar det ca 10 minuter med cykel eller 30 minuter till fots. Vill du åka buss tar du buss nr 7 från någon av hållplatserna på Apelgatan och turen till centrum tar ca 10 minuter. Från Årsta torg går även ringlinjen buss nr 1.

Fastigheten består av fyra hus som uppfördes under åren 1956-1957. Våra adresser är Verkmästargatan 7-17 (udda nummer), Murargatan 8A-F, 10A-C och 12. I föreningen finns det 163 lägenheter i varierande storlekar. Vi har även lokaler som hyrs ut till företag och ett antal mindre förråd som hyrs ut som extraförråd till föreningens medlemmar.

Mellan de fyra husen finns en stor gård med gräsmatta, planteringar, lekplats, grill- och uteplatser. Sommartid är gården en populär plats bland medlemmarna för grillkvällar, enklare fester, lek och spel. I fastigheten finns flera gemensamma utrymmen som t ex hobbyrum, uthyrningsrum, föreningslokal, pingisrum och relax med bastu.

Under årens lopp har vi gjort en hel del renoverings- och ombyggnadsarbeten. Vi har bl.a. bytt ytterfönster, isolerat vindarna och bytt ut lägenhetsdörrar och källardörrar till säkerhetsdörrar. Vi har utfört en stam- och elrenovering i hela fastigheten. Senast så renoverade vi värmesystemet