Gå till innehåll

Medlemsinformation april 2024

Styrelsen informerar 

Balkongrenoveringen
Inget nytt. Vi återkommer så snart vi har mer information.  

Uthyrning av övernattningsrum, kvarterslokal och bastu 
Nu är debitering för uthyrning av övernattningsrum, kvarterslokal och bastu i gång. Avgift för uthyrning under 2023 och 2024 kommer på nästa faktura. Därefter sker debiteringen löpande. Kontrollera gärna att avgiften på fakturan stämmer och återkom till styrelsen om den inte gör det.  

Matfett
Matfett ska inte hällas ut i avloppet då det leder till att rören täpps igen och det kan bli stopp. Det beror på att fettet stelnar och bildar fettproppar. Spolningar kan bli dyra för både för fastighetsägare och för kommunen. Liten mängd fett kan du torka ur stekpannan eller grytan med hushållspapper och lägga det direkt i matavfallet.  
Större mängder olja kan du hälla upp en genomskinlig plastflaska. Spara flaskan och fyll på när det blir fett över. Lämna sedan in den fulla flaskan på en återvinningscentral

Sopsortering
Tyvärr slängs en del grovsopor i sophusen. Det genererar extra kostnader för föreningen. För att slippa extra avgifter för sophantering behöver hushållssopor sorteras rätt och alla elapparater SKA lämnas till återvinningscentraler. Vi behöver hjälpas åt med det! 

Städdag
Lördagen 18/5 har vi gemensam städdag. Tiden kommer meddelas senare. Vi kommer röja i förråd, plocka fram utemöbler och fixa fint på gården med mera. Det kommer också mer information om grannsamverkan. Alla är välkomna!